———————————————————————        
Müller Árpád festőművész kiállítása (1961-2006)

2015. december 3- december 31.


A Széphárom decemberi kiállításán Müller Árpád gazdag hagyatékából mutatunk be egy válogatást. Szeretettel várjuk Önt a kiállítás megnyitójára december 3-án, csütörtökön 18 órára, ahol Őze Áron színművész a festő naplójából olvas fel részleteket.

”… a jó festő definiálhatatlan.” – írta egyik naplóbejegyzésében. És valóban, a Müller képek alkotójával is ez a helyzet. Bár munkái messziről felismerhetők, mégis ellenállnak a beazonosító törekvésnek. A szavak csak körbejárni képesek a kép lényegét, a kisajátító meghatározás rendre töredékes, csonka marad.

Müller Árpád festményeit csupa ütköző fogalmi elem jellemzi: síkszerű konstrukció és figurális térábrázolás, hűvösen elegáns komponálás és érzékiség, artisztikus megközelítés és a tömegkultúra elemeinek egyidejűsége. E képi és tartalmi ellentéteket azonban a Müller képek magától értetődő tisztasággal és könnyedséggel gyúrják egységbe. Festményei szépelgés nélkül mutatják meg a szépet, magabiztosan vezetnek el egy átélhető harmóniához és teljességhez, Müller Árpád festői valójához.
Pokorni Péter

A kiállítást megnyitotta: Őze Áron színművész.